Kako odabrati madrac? Kupovina na rate
Navigacija Pregled proizvoda
0

Donacija knjiga osnovnim školama "Znanje se množi djeljenjem"

"Znanje se množi djeljenjem"

Donacija knjiga u vrijednosti od 10.500 KM za potrebe školskih biblioteka
Najveće bogatstvo je osmjeh na licima djece, a za još jednu pozitivnu priču na kraju uspješne godine pobrinuo se MojSan team!
 
Posjetili smo sve osnovne škole na općini Kakanj te kroz dugo pripremani projekat Znanje se množi dijeljenjem, realizirali donaciju knjiga koje su nedostajale školskim bibliotekama.
 
Uspješnu poslovnu 2017. godinu, najuspješniju od svog osnivanja  brand MojSan je podijelio i sa svojim sugrađanima. Ideja za inicijativu poklanjanja knjiga osnovnim školama je potekla od strane direktorice kompanije Delibašić poliuretani d.o.o., Beadise Delibašić-Husika koja je i najzaslužnija da se ovaj projekat realizira.
 
Već neko vrijeme bili smo u kontaktu sa direktorima svih osnovnih škola na Općini Kakanj, njih 6, te smo dobili informacije o tome koje knjige za lektire nedostaju u svakoj od školskih bilblioteka te smo svakoj od škola donirali po 100 naslova ukupne vrijednosti 10.500 KM. Pored knjiga, obezbjedili smo dovoljan broj spužvi za brisanje tabli a da bi osmjeh djece bio još veći svakom prvačiću kojih ima ukupno 407 na cijeloj općini smo objezbjedili  slatkiše i paketiće.
 
Ponekad nije dovoljno biti samo dobar, nego je potrebno animirati i druge na slične aktivnosti, te se zaista nadamo da će ova akcija imati odjeka i da će i drugi poslovni subjekti smoći snage i pomoći školama. Mi ih na ovaj način zapravo želimo uputiti na slične aktivnosti jer je stanje u školstvu sve osim idelanog a svjesni smo činjenice da sami ne možemo promjeniti Svijet.  
 
Želimo Vam sretnu i naspavanu novu 2018. godinu sa mnoštvom lijepih snova!
 
Vaš #MojSanTeam