Kako odabrati madrac? Kupovina na rate
Navigacija Pregled proizvoda
0

Garancija kvaliteta

Kvalitet MojSan® kroz nagrade i certifikate

Politika kvaliteta branda MojSan® je izgrađena u cilju obezbjeđenja kvalitetnog spavanja kroz proizvodni sistem i sistem administracije te u skladu sa najvećim svjetskim i evropskim standardima u oblasti sistema za spavanje

Korištenje ekološki prihvatljivih materijala, implementacija sistema upravljanja kvalitetom, praćenje kretanja na tržištu, edukacija vlastitih ljudskih resursa, te monitoring cijelog procesa je od samog početka u fokusu branda MojSan®

Mi vjerujemo da kvalitet nije samo imati kompletan proces pod kontrolom nego i da svaki pojedinačni aspekt djelovanja  mora biti razvijan inovativnim i kreativnim pristupom a u cilju što većeg zadovoljstva naših kupaca. Navedeni pristup je prepoznat od strane korisnika naših proizvoda zahvaljujući čemu MojSan® danas predstavlja lidera na tržištu Bosne i Hercegovine.

SUPERBRANDS® nagrada za kvalitet

Globalni i neovisni autoritet na području brandinga Superbrands®, koji kroz svoj program djeluje u preko 88 zemalja širom Svijeta, je prepoznao kvalitet, emocionalni naboj i dugogodišnju dosljednost branda MojSan® te nas nagradio Superbrands® statusom. Ovaj status su primile izvanredne svjetske marke koje su vrijedne povjerenja kupaca koji znaju da prepoznaju vrijednost proizvoda, te je veliko zadovoljstvo i čast biti u društvu najvećih i najznačajnijih brandova. S obzirom na činjenicu da je ovaj izbor rezultat mišljenja velikog broja potrošača razvojna politika branda MojSan® će i dalje biti usmjerena na potpuno zadovoljstvo naših krajnjih korisnika. 


OEKO-Tex® 100 certifikat za platno

OEKO-Tex® 100 standard je jedinstveni mjerodavni certifikat za kvalitet tekstilnih materijala korištenih u proizvodnji na globalnom nivou. Certifikat OEKO-Tex® 100 klasa 1, posjeduju svi tekstilni materijali koji brand MojSan® koristi u proizvodnji nabavljeni od svjetskih lidera u proizvodnji platana DesleeClama® i Boyteks®,  čime se potvrđuje da isti ne sadrže tvari štetne po ljudski organizam te su kao takvi apsolutno sigurni za upotrebu.


OEKO-Tex® 100 certifikat za pjenu

Proizvodi iz programa MojSan® koji u sebi imaju pjenu bilo koje vrste, su testirani i kao takvi slobodni od bilo kakvih štetnih materija koje bi mogle uzrokovati negativne efekte na Vaše zdravlje. Poliuretanske, HR te memory pjene korištene u proizvodnji zadovoljavaju kriterije klasificiranja 1. klase OEKO-tex® 100 standarda. Pjene zadovoljavaju visoke zdravstevene kriterije bitne i za zdravlje čovjeka ali i za zaštitu životne okoline te se iste mogu koristiti i za dječije, odnosno proizvode za bebe. 


SMART SILVER® antibakterijski tretman

Svi tekstilni proizvodi programa MojSan® su antibakterijski i antialergijski. Platno ovog tipa je otporno na kolonizaciju bakterija, spriječava rizik od prodora, širenja i multiplikacije istih te samim tim razvoja neprijatnih mirisa sa glavnim ciljem smanjenja mogućnosti pojave alergija kod čovjeka. Jedan od najefikasnijih načina i modela tretiranja platna na ovaj nacin je SmartSilver® tretman na bazi srebra. Razvijen je u USA od strane kompanije NanoHorizons®. Tretman  SmartSilver®  je zdravstveno i ekološki prihvatljiv te trajan za sve proizvode. 


ANTI ACARIA® antibakterijski tretman

Anti Acaria®, antibakterijski i antialergijski tretman je razvijen i certificiran od strane vodećeg svjetskog proizvođača platana DesleeClama® iz Belgije. Jedan je od načina tretiranja platana za dobivanje antialergijskih svojstava istih a čiji efekti se ogledaju u spriječavanju razvoja grinja, gljivica, te širenja neprijatnih mirisa. Zaštita proizvoda MojSan® na ovaj način je trajna, spriječava mogućnost pojave alergijskih reakcija kod čovjeka a jednako djelotvorna je i kod sintetičkih i kod prirodnih vlakana. 


EUROLATEX® Eco standard certifikat za latex

EuroLatex® Eco Standard, koji posjeduju lateks materijali koje koristi MojSan®, je razvijen od strane asocijacije Evropskih proizvođača latex-a te je certificiran od strane vodećeg Evropskog naučno-istraživačkog instituta TFI Teppich-Forschungs Institut u Aachen-u, Njemačka. Ovim standardom je definisano Evropsko porijeklo ove vrste materijala, odsustvo štetnih materija opasnih po zdravlje u tim materijalima te slobodno korištenje lateks materijala bez ikakvog rizika za spavača.


CITT® d.o.o. certifikat

U fokusu naše djelatnosti je stalno praćenje kretanja na tržištu kako bi se što bolje prilagodili izazovima modernog poslovanja. Posebnu pažnju smo posvetili edukaciji ljudskih resursa u razvijanju prezentacijskih vještina putem edukativnih treninga a sve sa ciljem što boljeg pristupa krajnjem korisniku naših proizvoda. Prodajni savjetnici branda MojSan® su certificirani od strane renomirane consulting agencije CITT ® d.o.o. te je konstantno usavršavanje sa ciljem pružanja kvalitetnih informacija krajnjem kupcu naš strateški cilj.