Kako odabrati madrac? Kupovina na rate
Navigacija Pregled proizvoda
0

Латофлекс BASIC Standard

Латофлекс MojSan BASIC Standard

Cijena: KM
Конструкција на латофлексот
 
Standard фиксен и без можност за подигнување во пределот кај главата и нозете
 
Технички информации:

 • Дрвена рамка на пружината за повисоки барања
 • Висококвалитетна рамка од масивно, ламелиирано, буково дрво со 26 букови летвички
 • Подвижните носачи на летвичките на пружината овозможуваат флексибилност и удобност
 • Унапредена стабилност со напречните летвички
 • Подесување на тврдоста на четири летвички
 • Висина 6,5 цм
 • Ширина на летвичките 3,5 цм
 • Растојание меѓу летвичките 3,7/3,0 цм
Сите латофлекси се во согласност со станадардите на индустијата за мебел, која произведува 1 цм потесни и 4 цм пократки (пр. Ако порачате латофлекс со димензии 200х90, ќе ви биде доставен латофлекс со димензии 196х89 цм).
 
Подлогата со летвички или латофлексот е неопходен елемент на еден систем за спиење. Асортиманот на латофлекс MojSan® е разновиден со цел да задоволи повеќе аспекти од потребите на корисниците. 
 
Во создавањето на оптимална удобност, влијанието на латофлексот е големо, а неговата функција е следна:
 
 • Презема дел од притисокот на телото и му овозможува на душекот дополнително прилагодување
 • Обезбедува циркулација на воздух и спречува појавување на мувла и габички
 •  Значително го продолжува векот на траење на Вашиот душек
 • Standard фиксен и без можност за подигнување во пределот кај главата и нозете
 • Comfort флексибилен со можност за подигнување во пределот кај главата и нозете
 • Motoric флексибилен со можност на електронско подигање во пределот кај главата и нозете
 • Душеците со пена и латекс задолжително треба да имаат латофлекс подлога поради структурата на материјалот од кој е изработено јадрото на душекот, за да му даде адекватна потпора на душекот, и овозможи дишење на душекот и долг век на траење.
 • Душеците со пена и душеците со џебчесто јадро треба да имаат потпора од типот на латофлекс и тоа што погусно наредени летвички поради структурата на душекот.
 • Душеците од класичен bonnell јадро на пружината не мораат задолжително да имаат латофлекс поради еластичноста која ја има внатрешната структура и која овозможува струење на воздухот.