Kako odabrati madrac? Kupovina na rate
Navigacija Pregled proizvoda
0

Donacija MojSan Socijalno pedagoškoj životnoj zajednici - Kamenica, Bihać

Za potrebe štićenika ove ustanove uručeni su madraci u vrijednosti od 3.500,00 KM kako bi im smještaj i boravak u hraniteljskim kućana bio što ugodniji.

Vrijednom donacijom madraca uručenom 14.04.2017. godine pokazana spremnost da pomognemo djeci bez roditeljskog staranja

Socijalno-pedagoškoj životnoj zajednici USK-a u bihaćkom naselju Kamenica smo donirali madrace za potrebe štićenika ove ustanove i tako pokazali svoju spremnost da pomognemo djeci bez roditeljskog staranja i njihovim starateljskim porodicama kako bi im smještaj i boravak bio što ugodniji. Devetero djece, koliko ih trenutno boravi u dva objekta starateljskih porodica SPŽZ-e na Kamenici obradovano je s osamnaest madraca od kojih će jedan broj biti otpremljen i djeci u objektu u Bosanskom Petrovcu. 

Prije nekoliko mjeseci uposlenici ove institucije su nas kontaktirali vezano za aktivnosti koje su htjeli napraviti po pitanju rekonstrukcije postojećih hraniteljskih kuća koje imaju na području ovoga kantona na što smo se odazvali u vidu ove vrijedne donacije.

Na ovoj donaciji u ime djece i staratelja zahvalila je Ermina Kurtović, rukovodilac porodičnih zajednica na Kamenici i donatoru uručila zahvalnicu i sliku koju su naslikala djeca, štićenici ove ustanove. 

Naša ustanova se inače bavi vanporodičnim zbrinjavanjem  djece bez odgovarajućeg roditeljskog staranja, kaže Ermina Kurtović, rukovodilac porodičnih zajednica na Kamenici. Ovo su montažni objekti izgrađeni prije sedamnaest godina i sada su poprilično dotrajali, te ih je potrebno sanirati i adaptirati da budu još kvalitetniji, naglašava Kurtović.